Dwa nowe pokazy gotowania Whole U na święta

Dwa nowe pokazy gotowania Whole U na święta

Posted on Listopad 5, 2014 by Jessica Mar. This entry was posted in Jedzenie dobrze. Bookmark the permalink.

Chef Tracey powraca z dwoma wspaniałymi demami kulinarnymi! Zaznacz swój kalendarz na albo 20 listopada, 11 grudnia, lub obu. First up:

Listopadowe demo kulinarne - The Wonders of Pumpkin (Cuda z dyni)

Czwartek, 20 listopada 2014 r.

5:15 - 6:15 p.m.

Local Point Chef's Table, Lander Hall

Zarejestruj się tutaj

Święta Dziękczynienia zbliżają się szybkimi krokami. Podczas gdy dobre ole' puree ziemniaczane są podstawą mojej uczty z okazji Święta Dziękczynienia, dlaczego w tym roku nie wstrząśniemy nieco sprawami i nie dodamy, ośmielę się powiedzieć, PUMPKIN do mieszanki? Szefowa kuchni UW Tracey MacRae ma zabójczy przepis na Yukon gold mashers z dynią, rukolą i pieczonym czosnkiem. Dam wam chwilę na ślinienie się nad tym. Przepis wymaga tylko czterech głównych składników i innych dodatków, które prawdopodobnie znajdują się już w Waszej lodówce lub spiżarni.

Dla gospodarza Święta Dziękczynienia, takiego jak ja, ten przepis pasuje do rachunku. To nie wzywa dla zbyt wiele lub zbyt szalony składników, i kierunki są szybkie i proste. I oszukał system trochę próbując przepis w domu i pozwól mi powiedzieć, będziesz wracać na kolejną rundę próbek po zakończeniu demonstracji gotowania. Next up:

Grudniowe Demo Gotowania - Mostarda: Idealny prezent na święta

Czwartek, 11 grudnia 2014 r.

5:15 - 6:15 p.m.

Local Point Chef's Table, Lander Hall

Zarejestruj się tutaj

Mówi się, że droga do czyjegoś serca wiedzie przez żołądek. Więc zamiast stresować się dawaniem prezentów w tym sezonie świątecznym, zaoszczędź sobie trochę czasu i bólu głowy i podaruj prezent w postaci jedzenia! Będzie to przemyślany i niezapomniany gest, który rozgrzeje serca (i żołądki) wszystkich.

W grudniowym Cooking Demo, szef kuchni Tracey pokaże nam, jak zrobić Mostardę z żurawinowej gruszki Meyer Lemon. Nie próbowaliście jeszcze Mostardy? Czeka was pyszna uczta. Jest to włoskie smarowidło, podobne do chutney, wykonane z owoców zakonserwowanych w cukrze z dodatkiem gorczycy. W północnych Włoszech tradycyjnie podaje się ją do gotowanych mięs, ale można ją również podać z krakersami i serem jako część przystawki.

Aby Mostarda nadawała się na prezent, przelej ją do ładnego szklanego pojemnika (może być słoik?), przywiąż ładną wstążkę, dodaj małą odręcznie napisaną etykietkę lub notatkę i VOILA, masz fantastyczny prezent. Rozważ zrobienie dużej porcji i przynieś Mostarda jako prezent dla gospodarza na wszystkie imprezy świąteczne. Będziesz postrzegany jako kulturalny, kreatywny i troskliwy dawca prezentów.

Uczestnicząc w pokazach gotowania, otrzymasz kopię przepisu oraz próbkę dania po zakończeniu demonstracji. Na każdą demonstrację dostępnych jest tylko 50 miejsc, więc zarejestruj się już teraz!

Aby poprosić o pomoc dla niepełnosprawnych, skontaktuj się z Biurem Usług dla Niepełnosprawnych pod numerem 206.543.6450 (głosowo), 206.543.6452 (TTY) lub dso@u.washington.edu, najlepiej co najmniej 10 dni przed wydarzeniem.

Autor

Robert Wektor

Szef działu testów wyciskarek do soków.